5 Ağustos 2009 Çarşamba
Tavuklu bezelye yemeği
Yarım tavuk göğsü
Yarım kg iç bezelye
1 çay bardağı sıvıyağ
1 soğan
3 domates
1 patates
1 havuç
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Soğanı yemeklik doğruyoruz sıvıyağa atıyoruz
Domateslerin kabuğunu soyup yemelik doğruyoruz
Havucu ince ince halka şeklinde patatesi ve tavuk göğsünü küp şeklinde doğruyoruz
Soğana domatesi ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz
Tavuğu ekleyip beyazlaşana dek kavuruyoruz
Havucu, bezelyeyi ve patetesi ekliyoruz
Yüzeyüz gelecek kadar su ekleyip tuzunu ve pulbiberi katıyoruz
Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Ellerine sağlık canım bezelye sevdiğim yemeklerin arasında ama hiç tavuklusunu tatmadım:)
Bu arada unutmadan canım çilekleri kevgire alıp tekrar koyma fikri çok mantıklı...
Ama benim çileklerim bahçe çileğiydi ve olduğundan sertti normalde çilek hemen dağılır bu fikir hoşuma gitti tşkrlr
çok güzel görünüyor eline sağlık canım...sevgiler...
süpersin otomatikkk
ellerine sağlık
sevgilerr
canım ya izleyenlerim arasında varsın ben de sana uğrayayım dedim ama inan bulana kadar ne çektim seni:))))))))))))))hülya çelikkaya diyor tıklıyorum delikepçe tıklıyorum açılmıyo....neyse bi otomatik kepçe görünce bu da kepçe belki odur dedim haklıymışım:))))))))))))))))))))))))))))))))aşağılarda poposu havada bir idil gördüm çok tatlıydı yerim onu ben.sevgiler.banada beklerim.
Yorum Gönder