5 Ağustos 2009 Çarşamba

Tavuklu bezelye yemeği



Yarım tavuk göğsü
Yarım kg iç bezelye
1 çay bardağı sıvıyağ
1 soğan
3 domates
1 patates
1 havuç
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber

Soğanı yemeklik doğruyoruz sıvıyağa atıyoruz
Domateslerin kabuğunu soyup yemelik doğruyoruz
Havucu ince ince halka şeklinde patatesi ve tavuk göğsünü küp şeklinde doğruyoruz
Soğana domatesi ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz
Tavuğu ekleyip beyazlaşana dek kavuruyoruz
Havucu, bezelyeyi ve patetesi ekliyoruz
Yüzeyüz gelecek kadar su ekleyip tuzunu ve pulbiberi katıyoruz
Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

5 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım bezelye sevdiğim yemeklerin arasında ama hiç tavuklusunu tatmadım:)

pembe tatlar dedi ki...

Bu arada unutmadan canım çilekleri kevgire alıp tekrar koyma fikri çok mantıklı...
Ama benim çileklerim bahçe çileğiydi ve olduğundan sertti normalde çilek hemen dağılır bu fikir hoşuma gitti tşkrlr

yeşim (yetur) dedi ki...

çok güzel görünüyor eline sağlık canım...sevgiler...

yeşim dedi ki...

süpersin otomatikkk

ellerine sağlık
sevgilerr

lemanice dedi ki...

canım ya izleyenlerim arasında varsın ben de sana uğrayayım dedim ama inan bulana kadar ne çektim seni:))))))))))))))hülya çelikkaya diyor tıklıyorum delikepçe tıklıyorum açılmıyo....neyse bi otomatik kepçe görünce bu da kepçe belki odur dedim haklıymışım:))))))))))))))))))))))))))))))))aşağılarda poposu havada bir idil gördüm çok tatlıydı yerim onu ben.sevgiler.banada beklerim.

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin