24 Haziran 2009 Çarşamba
Türlü
Malzemeler:
300 gr kuşbaşı dana eti
3 kabak
3 patlıcan
500 gr fasülye
1 patates
2 havuç
1 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates püresi
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yaılışı:
Öncelikle eti ayrıca haşlıyoruz (ben düdüklüde 2 su bardağı suyla haşladım haşlanan eti çıkartıp suyunu süzüp posasından ayırdım)
Sebzeleri yemeklik doğruyoruz
Patlıcanı tuzlu suda bekletiyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanı sıvıyağda kavuruyoruz
Domates sosunu ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz
Eti ekleyip karıştırıyoruz
Doğramnış sebzeleri tuzunu ve baharatını etliyoruz
Yeteri kadar suyunu koyuyoruz (düdüklüde yaptığım için ayırdığım et suyunu koydum tencerede yapacaksanız daha fazla su gerekir)
Düdüklüde 15 dakika tencerede sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Türlü yaparken sebzeleri biraz iri doğramak gerekiyor. Çünkü fasülye pişene kadar kabak dağılabiliyor. Nazar-ı dikkatinize:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
eline sağlık tam yaz türlüsü olmuş
Bu yemeğe bayılırım, tarifinizle birlikte çok güzel hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık.
Bir de tarifler otopilotta gözümden kaçmıyor, blog tarifleri zenginleşti.
ne de güzel yemektir değil mi, ben de sık sık yaparım ama tüm malzemeleri çiğden koyuyorum. daha hafif oluyor. ellerinize sağlık.
sevgiler,
tolunay
Hanife teşekkür ederim
Maydanoz merhaba bende seviyorum bir kalemde beş-6 sebzeyi ve eti aynı anda yiyorsun bana pratik geliyor
Tonumay mehaba et hariç bende çiğden koyuyorum kim uğraşacak kızartmayla bu sıcakta:)
SIZE KARANFILIN SADAKATINI, SUMBULUN BAGLILIGINI, MENEKSENIN TEVAZUSUNU,
LALENIN GURURUNU, LEYLEGIN SAADETINI VERSEK BIZEDE DUA EDERMISINIZ.
KANDILINIZ MUBAREK OLSUN.
Yorum Gönder