23 Haziran 2009 Salı

Mercimekli bulgur pilavı



Mercimekli bulgur pilavı yanında da turşu...


Malzemeler:

2 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
3 su bardağı su

Yapılışı:

Yeşil mercimeği yıkayıp haşlıyoruz
Bulguru ayıklayıp yıkıyoruz
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz
Biberleri halka halka doğrayıp ekliyoruz
Biber ve domates salçasını ekleyip karıştırıyoruz
Bulguru ekleyip biraz kavuruyoruz
Süzülmüş yeşil mercimeği ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz
3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
(Ben suyunu tam çekmeden kapatıyorum ocağı. Demlenirken kalan suyu çekiyor.)

3 yorum:

zencefil dedi ki...

nasıl faydalı ve lezzetli bir yemek. eline sağlık

Hülya dedi ki...

Besleyici bir tarif paylaşmışsın.Ellerine sağlık.

otomatikkepce dedi ki...

Zencefil ve Hülya teşekkür ederim
yağı biraz daha az koymayı başarşam daha sağlıklı tabi ama yağsızda lezzetli olmuyor yav

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin