24 Haziran 2009 Çarşamba

Türlü



Malzemeler:

300 gr kuşbaşı dana eti
3 kabak
3 patlıcan
500 gr fasülye
1 patates
2 havuç
1 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates püresi
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yaılışı:
Öncelikle eti ayrıca haşlıyoruz (ben düdüklüde 2 su bardağı suyla haşladım haşlanan eti çıkartıp suyunu süzüp posasından ayırdım)
Sebzeleri yemeklik doğruyoruz
Patlıcanı tuzlu suda bekletiyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanı sıvıyağda kavuruyoruz
Domates sosunu ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz
Eti ekleyip karıştırıyoruz
Doğramnış sebzeleri tuzunu ve baharatını etliyoruz
Yeteri kadar suyunu koyuyoruz (düdüklüde yaptığım için ayırdığım et suyunu koydum tencerede yapacaksanız daha fazla su gerekir)
Düdüklüde 15 dakika tencerede sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Türlü yaparken sebzeleri biraz iri doğramak gerekiyor. Çünkü fasülye pişene kadar kabak dağılabiliyor. Nazar-ı dikkatinize:)

5 yorum:

hanife dedi ki...

eline sağlık tam yaz türlüsü olmuş

maydanoz dedi ki...

Bu yemeğe bayılırım, tarifinizle birlikte çok güzel hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık.

Bir de tarifler otopilotta gözümden kaçmıyor, blog tarifleri zenginleşti.

cumartesi mutfağı dedi ki...

ne de güzel yemektir değil mi, ben de sık sık yaparım ama tüm malzemeleri çiğden koyuyorum. daha hafif oluyor. ellerinize sağlık.

sevgiler,

tolunay

otomatikkepce dedi ki...

Hanife teşekkür ederim

Maydanoz merhaba bende seviyorum bir kalemde beş-6 sebzeyi ve eti aynı anda yiyorsun bana pratik geliyor

Tonumay mehaba et hariç bende çiğden koyuyorum kim uğraşacak kızartmayla bu sıcakta:)

TAZE NANE dedi ki...

SIZE KARANFILIN SADAKATINI, SUMBULUN BAGLILIGINI, MENEKSENIN TEVAZUSUNU,
LALENIN GURURUNU, LEYLEGIN SAADETINI VERSEK BIZEDE DUA EDERMISINIZ.
KANDILINIZ MUBAREK OLSUN.

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin