
Tarif kayınvalidemden.
Malzemeler:
5-6 tane temizlenmiş limonlu suda beklemiş enginar(Tijen duymasın)
1 çay bardağı zeytinyağı
3 iri soğan
1/2 kg iç bakla
200 gr kadar bezelye
1 avuç kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Soganları yemelik doğrayıp yağda çeviriyoruz
İç baklaları bıçakla çiziyoruz
İç baklayı, bezelyeyi ve dereotunu soğanla karıştırıyoruz
Enginarları düdüklüye dizip iç malzemeyle üzerini örtüyoruz
Şeker ve tuzunu ayarlıyoruz
1 su bardağı suyu üzerine gezdirip pişiriyoruz.
Tencerede soputup servis kabına aktarıp dereotuyla süslüyoruz.
Afiyet olsun.

(İdil bezelyeleri ayıklıyor)
3 yorum:
ikinci fotoğrafa bayıldım..yerim ben o minicik elleri :))
Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş.
kirazdünyası biz elini dötünü herbiyerini yiyoruz:)
İpek teşekkür ederim.
Yorum Gönder