25 Haziran 2009 Perşembe

İç baklalı ve bezelyeli enginar



Tarif kayınvalidemden.

Malzemeler:

5-6 tane temizlenmiş limonlu suda beklemiş enginar(Tijen duymasın)
1 çay bardağı zeytinyağı
3 iri soğan
1/2 kg iç bakla
200 gr kadar bezelye
1 avuç kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Soganları yemelik doğrayıp yağda çeviriyoruz
İç baklaları bıçakla çiziyoruz
İç baklayı, bezelyeyi ve dereotunu soğanla karıştırıyoruz
Enginarları düdüklüye dizip iç malzemeyle üzerini örtüyoruz
Şeker ve tuzunu ayarlıyoruz
1 su bardağı suyu üzerine gezdirip pişiriyoruz.
Tencerede soputup servis kabına aktarıp dereotuyla süslüyoruz.
Afiyet olsun.


(İdil bezelyeleri ayıklıyor)

3 yorum:

kirazdünyası dedi ki...

ikinci fotoğrafa bayıldım..yerim ben o minicik elleri :))

ipek dedi ki...

Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş.

otomatikkepce dedi ki...

kirazdünyası biz elini dötünü herbiyerini yiyoruz:)

İpek teşekkür ederim.

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin