23 Haziran 2009 Salı
Mercimekli bulgur pilavı
Mercimekli bulgur pilavı yanında da turşu...
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
3 su bardağı su
Yapılışı:
Yeşil mercimeği yıkayıp haşlıyoruz
Bulguru ayıklayıp yıkıyoruz
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz
Biberleri halka halka doğrayıp ekliyoruz
Biber ve domates salçasını ekleyip karıştırıyoruz
Bulguru ekleyip biraz kavuruyoruz
Süzülmüş yeşil mercimeği ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz
3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
(Ben suyunu tam çekmeden kapatıyorum ocağı. Demlenirken kalan suyu çekiyor.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
nasıl faydalı ve lezzetli bir yemek. eline sağlık
Besleyici bir tarif paylaşmışsın.Ellerine sağlık.
Zencefil ve Hülya teşekkür ederim
yağı biraz daha az koymayı başarşam daha sağlıklı tabi ama yağsızda lezzetli olmuyor yav
Yorum Gönder