21 Haziran 2009 Pazar

Zeytinyağlı fasülye



Malzemeler:

1 kg fasülye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 büyük boy soğan
5 iri domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 kesme şeker
1 su bardağı su

Yapılışı:

Fasülyelerin kılçıklarını ayıklayıp boydan ikiye bölüyoruz
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz
Fasülyeleri tuzu ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz
Domateslerin kabuğunu soyup yemeklik doğruyoruz
Domatesleri fasülyenin üzerine döşeyip 1 su bardağı suyuda ekleyip pişiriyoruz.
Ben düdüklü tencerede 10 dakika pişirdim. Su miktarıda düdüklü tencere için. Normal tencerede pişirecekseniz iki su bardağı su gerekebilir.

1 yorum:

ipek dedi ki...

Yaz geldi en sevindiği şey zeytinyağlıların bol olması. Çok severim. Ellerine sağlık.

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin