21 Haziran 2009 Pazar
Zeytinyağlı fasülye
Malzemeler:
1 kg fasülye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 büyük boy soğan
5 iri domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 kesme şeker
1 su bardağı su
Yapılışı:
Fasülyelerin kılçıklarını ayıklayıp boydan ikiye bölüyoruz
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz
Fasülyeleri tuzu ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz
Domateslerin kabuğunu soyup yemeklik doğruyoruz
Domatesleri fasülyenin üzerine döşeyip 1 su bardağı suyuda ekleyip pişiriyoruz.
Ben düdüklü tencerede 10 dakika pişirdim. Su miktarıda düdüklü tencere için. Normal tencerede pişirecekseniz iki su bardağı su gerekebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Yaz geldi en sevindiği şey zeytinyağlıların bol olması. Çok severim. Ellerine sağlık.
Yorum Gönder