11 Mayıs 2010 Salı

Kedi şeklinde pasta



Bıyıksız kedi görmüşmüydünüz. Görmediyseniz buyrun. İdil'in 1. yaş gününde de kedi şeklinde pasta hazırlamıştım. Çikolata eritip bıyıkta yapmıştım ama çok komik ve biçimsiz olmuştu. İnce işler bana göre değil.
Pandispanya çilekli pasta tarifine bakabilirsiniz. 2 adet pandispanya yapacağız. Bir gün önceden hazırlarsak kesilmesi daha kolay olur.

Krema:
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2 yumurta sarısı

5 bardak süte krem şanti hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırarak pişiriyoruz.
1 su bardağı sütle krem şantiyi çırpıyoruz.
Krem şantiyi ılınmış krema ile karıştırıyoruz.(Krem şantiyi kıvama dikkat ederek eklersek çok sulu veya katı olmasını engellemiş oluruz)
Arada bir karıştırarak iyice soğutuyoruz.

Ayrıca:
1 kg çilek
10 gr kadar hindistan çevizi rendesi

Pandispanyaları üçe bölüyoruz. (Pandispanyanız yeterince kabarmadıysa ikiye bölün.)
6 parça pandispanyanın 4 parçasını kullanacağız.
Aşağıdaki şekle göre pandispanyaları kesip kedi şeklini oluşturuyoruz.
Ben pandispanya çok yumuşak olduğu için süt veya su ile ıslatmaya gerek görmedim.
Aralarına krema sürüp ikiye böldüğümüz çilekleri döşüyoruz.
Üst parçaları yerleştirip üzerine ve yanlarını krema ile kaplıyoruz.
En üste bol miktarsa hindistan cevizi serpiyoruz.
Kenarlarını da ikiye bölünmüş çilek yerleştiriyoruz.
Bonibon çikolata ile göz ve ağız yapıyoruz.
Çubuk makarnayı erimiş çikolata ile kaplayıp bıyık yapabilirsiniz.

Pasta altlığı için iki kat mukavvanın üzerini parlak kap kağıdıyla kapladım. Siz de bu şekil yapacaksanız buzdolabına sığacak büyüklükte kesin benim kedi dolaba zor sığdı mesela:)

Kedi şekli için fikri www.bettycrovker.com adlı siteden aldım.

2 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize emeğinize sağlık.

Saygılar.

DUSBAHCESI dedi ki...

Cok yaratici! Ellerine saglik.

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin