4 Mart 2010 Perşembe

Ayva marmeladı



Kaymak üzerine nesif oluyor.

2,5 kg ayva
2 kg şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

Ayvaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkartıyoruz
Çekirdekleri bir tabakta biriktiriyoruz
Ayvaları rendeliyoruz, çekirdekleriyle birlikte geniş bir tencereye alıyoruz
Ayvaları 2 su bardağı suyla 10 dakika haşlıyoruz
2 kg şekeri ekleyip ocağın en büyük gözünde kısık ateşte kıvama gelene dek kaynatıyoruz ( 50 dakika kısık ateşte kaynattım)
Son 5 dakikada yarım limon suyunu ekliyoruz
Sıcakken kuru kavanozlara doldurup ağzını kapıyoruz
Afiyet olsun

2 yorum:

DUSBAHCESI dedi ki...

Fotografin kucuk halini gorunce fume somon sandim:)

Ayva receline bayilirim, ellerine saglik. Rengi cok guzel!

otomatikkepce dedi ki...

Yarumun için teşekkürler Selma. Aslında renginin pembe olması gerekiyordu 2,5 kg dan yapınca çekirdekler kafi gelmedi

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin