12 Kasım 2009 Perşembe
Patatesli börek
Çok basit bir börek ama tarifi yazarken uzunluğuna şaşırdım. Bazen tarifini yazmak yemeğin kendini yapmaktan daha zor geliyor:)
2 yufka
3 iri patates
1 soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ + 3 çorba kaşığı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için yumurta sarısı
Patatesi haşlayıp tavla zarı iriliğinde doğruyoruz
Soğanı yemeklik doğrayıp üç çorba kaşığı yağda öldürüyoruz
Kavurduğumuz soğana salçayı ekliyoruz
Doğradığımız patatesleri de ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz
Tuzunu biberini ayarlayıp karıştırıyoruz
İki yufkayı üst üste koyup dört üçgene bölüyoruz
Yarım çay bardağı sıvıyağ ile sütü bir kasede karıştırıyoruz
Bir üçgeni serip fırça yardımıyla yağlı sütle ıslatıyoruz
Yufkanın geniş tarafına patatesli harcı döşüyoruz
Kenarlarını kıvırmadan rulo yapıyoruz
Yağladığımız tepsinin ortasına kendi etrafında dolayarak yerleştiriyoruz
Diğer parçalarıda aynı şekilde hazırlayıp tepsideki böreğin ucuna ekleyerek sarıyoruz
Üzerine yumuta sarısı sürüp susam serpiyoruz
Önceden ısınmış 200 derecede kızarana dek pişiriyoruz
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Canım ellerine sağlık harika görünü
yor.benim büyük oğlan görmesin tam
bir patates canavarı öpüyorum...
Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)
Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...
Hollandadan sevgiler!
www.dusbahcesi.blogspot.com
ımmm hemde patatesli ellerine sağlık cnm nefis görünüyor
Yorum Gönder