17 Kasım 2009 Salı

Ispanak yemeği



Çocukluğumda nefret ettiğim şimdi bayıldığım sebze. Şu yıkama meselesi olmasa hergün yapar yer yine de bıkmam herhalde

1,5 kg ıspanak
1 soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber

Ispanakları tekrar tekrar yıkayıp süzdürüyoruz
Yapraklarını iri doğruyoruz
(Saplarını atmıyoruz tabiki. Saplarını doğrayıp bol soğanla kavurup ister yumurtalı ister pastırmalı ister sade bir şekilde yiyoruz)
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz
Salçayı ekliyoruz
Doğradığımız ıspanağı, yıkanmış pirinci, tuzunu ve pul biberini ilave ediyoruz
(Muhtemelen çok büyük bir tencereniz yoksa bu aşamada ıspanağı karıştırmak bayağı zor olacaktır. Siz ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatın. Bir süre sonra suyunu salıp o dağ gibi ıspanak tencerenin dibine indiğinde rahatça karıştırırsınız. Bir not daha ıspanak kendi suyuyla piştiğinde ocağın altı kısık olmalı yoksa suyu çabuk buharlaşır)
Pirinçler piştiğinde ocağı kapatıyoruz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

derya dedi ki...

Hmmmm en sevdiğim yemek ellerine sağlık canım.Ben içine havuçta doğ
rarım bir dahakine dene istersen süper oluyor kocaman öptüm...

otomatikkepce dedi ki...

Denicem mutlaka ben yeniliklere açık biriyimdir:)

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin