30 Ekim 2009 Cuma
Mandalinalı, haşhaşlı topkek
Mandalinalar yenmeyecek kadar ekşi olunca kek yapayım bari dedim.
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1,5 su badrağı un
Yarım su bardağı mandalina suyu
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 paket kabartma tozu
Su bardağı 250 ml.
Fırını 180 derecede ısıtmaya başlıyoruz
Şeker ile yumurtaları iyice çırpıyoruz
Sıvıyağı ve mandalina suyunu ekleyip tekrar çırpıyoruz
Unu, kabartma tozunu ve haşhaş tohumunu ekleyip karıştırıyoruz
Yağlanmış kalıba bir parmak boşluk bırakarak dolduruyoruz
20-25 dakikada pişiriyoruz
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
eline sağlık canım.iyi hafta sonları diliyorum.sevgiler....
Ellerine sağlık canım foto süper olmuş:)
Ellerine sağlık canım foto süper olmuş:)
harika hepsi link değimi yapalımmı wwww.annemintarifi.com sitenizi siteme ekliyorum sizde eklerseneiz
Yorum Gönder