30 Ekim 2009 Cuma

Mandalinalı, haşhaşlı topkek



Mandalinalar yenmeyecek kadar ekşi olunca kek yapayım bari dedim.

1 su bardağı şeker
2 yumurta
1,5 su badrağı un
Yarım su bardağı mandalina suyu
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 paket kabartma tozu

Su bardağı 250 ml.


Fırını 180 derecede ısıtmaya başlıyoruz
Şeker ile yumurtaları iyice çırpıyoruz
Sıvıyağı ve mandalina suyunu ekleyip tekrar çırpıyoruz
Unu, kabartma tozunu ve haşhaş tohumunu ekleyip karıştırıyoruz
Yağlanmış kalıba bir parmak boşluk bırakarak dolduruyoruz
20-25 dakikada pişiriyoruz
Afiyet olsun.

4 yorum:

yeşim dedi ki...

eline sağlık canım.iyi hafta sonları diliyorum.sevgiler....

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım foto süper olmuş:)

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım foto süper olmuş:)

fatma dedi ki...

harika hepsi link değimi yapalımmı wwww.annemintarifi.com sitenizi siteme ekliyorum sizde eklerseneiz

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin