29 Ekim 2009 Perşembe

Humus



Kayınvalidemin yaptığı humus ellerine sağlık çok lezzetliydi.

2 su bardağı nohut
1 su bardağı tahin
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 limonun suyu

Nohutu akşamdan üzerine çıkacak kadar suya koyuyoruz
Ertesi gün suyunu süzüp tekrar su koyarak iyice yumuşayıncaya dek(hatta dağılıncaya kadar) haşlıyoruz
Kabuklarını soyup eziyoruz
Sarımsakları 1 çay kaşığı tuzla eziyoruz
Zeytinyağını, limon suyunu, tahini ve sarımsağı nohuta ekleyip karıştırıyoruz
Kıvamını nohutun haşlama suyundan ekleyerek ayarlayabilirsiniz
Pulbiber ve maydanozla süslüyoruz
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin