28 Ekim 2009 Çarşamba

Karnabahar yemeği ve kızartması



Bir karnabaharla hem yemeğini hem kızartmasını yaptım. Bir taşla iki kuş yani:)

Orta boy karnabaharı çiçeklerine ayırıyoruz (yarısını kullandım)
Küçük bir soyanı ve havucu doğrayıp birkaç yemek kaşığı yağda çeviriyoruz
Bir tatlı kaşığı salça ekliyoruz
Karnabaharı da ekleyip yüze yüz gelecek şekilde su ilave edip tuzunu da ayarlayıp yumuşayana dek pişiriyoruz.



Kızartma için ise;
İki yumurtayı çırpıyoruz. Haşlanan karnabaharı yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartıyoruz. Yoğurt eşliğinde servis ediyoruz. Yoğurtsuz zinhar olmaz:)

1 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Canım ben karnabaharın her halini çok severim....
Ellerine sağlık

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin