20 Ekim 2009 Salı

Çikolatalı, fıstıklı pasta




Görüntü herzamanki gibi ofsayt farkındayım. Krema konusun da da bayağı bir kaypak çıktım onun da farkındayım. Tadı iyi hafif.

Pandispanya için

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Fıstık içi ve kıyılmış fıstık

Krema için

Yarım litre süt
Yarım su bardağı su
1 poşet çikolatalı Dr Oetker Cereme ole
1 poşet Dr Oetker çikolata sosu

4 yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırıp beyazını kar gibi olana dek çırpıyoruz
Yumurta sarılarını şeker ile iyice çırpıyoruz
Sütü, suyu, vanilyayı ekliyoruz
Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz
En son çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyip kaşıkla aşağıdan yukarıya yavaş hareketlerle karıştırıyoruz
Hamuru yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıp önceden ısınmış 175 derece 20-25 dakika pişiriyoruz
Pandispanya pişince kağıdıyla beraber rulo yapıp ılınmasını bekliyoruz
Çikolata sosunu yarım bardak su ve yarım bardak süt karışımı ile pişiriyoruz
Karıştırarak soğutuyoruz
Creme ole yi iki su bardağı sütle çırpıp hazırladığımız çikolata sos ile karıştırıyoruz

Pandispanyayı kağıdından sıyırıp kremanın 1/3 nü sürüyoruz
Üzerine fıstık içini serpiştiriyoruz
Rulo yapıp tüm yüzeyini krema ile kaplıyoruz
Kıyılmış fıstık ile süslüyoruz
Afiyet olsun.

4 yorum:

derya dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım önemli olan lezzet afiyet şeker olsun öptüm...

pembe tatlar dedi ki...

Canım kesinlikle önemli olan lezeti ama görselliğide çok güzel...

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Hülyacım bence çikolatalı kremanın pandispanya arasından süzülüş görüntüsü süper olmuş:). Çok iştah açıcı..
Ellerine sağlık.
Sevgiler:).
aslı

aşevi dedi ki...

offf, o nasıl bir görüntü, çikolata damlıyor resmen:)))
krizim tuttu yine, ellerine sağlık:)

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin