20 Ekim 2009 Salı
Çikolatalı, fıstıklı pasta
Görüntü herzamanki gibi ofsayt farkındayım. Krema konusun da da bayağı bir kaypak çıktım onun da farkındayım. Tadı iyi hafif.
Pandispanya için
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Fıstık içi ve kıyılmış fıstık
Krema için
Yarım litre süt
Yarım su bardağı su
1 poşet çikolatalı Dr Oetker Cereme ole
1 poşet Dr Oetker çikolata sosu
4 yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırıp beyazını kar gibi olana dek çırpıyoruz
Yumurta sarılarını şeker ile iyice çırpıyoruz
Sütü, suyu, vanilyayı ekliyoruz
Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz
En son çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyip kaşıkla aşağıdan yukarıya yavaş hareketlerle karıştırıyoruz
Hamuru yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıp önceden ısınmış 175 derece 20-25 dakika pişiriyoruz
Pandispanya pişince kağıdıyla beraber rulo yapıp ılınmasını bekliyoruz
Çikolata sosunu yarım bardak su ve yarım bardak süt karışımı ile pişiriyoruz
Karıştırarak soğutuyoruz
Creme ole yi iki su bardağı sütle çırpıp hazırladığımız çikolata sos ile karıştırıyoruz
Pandispanyayı kağıdından sıyırıp kremanın 1/3 nü sürüyoruz
Üzerine fıstık içini serpiştiriyoruz
Rulo yapıp tüm yüzeyini krema ile kaplıyoruz
Kıyılmış fıstık ile süslüyoruz
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Ellerine sağlık arkadaşım önemli olan lezzet afiyet şeker olsun öptüm...
Canım kesinlikle önemli olan lezeti ama görselliğide çok güzel...
Hülyacım bence çikolatalı kremanın pandispanya arasından süzülüş görüntüsü süper olmuş:). Çok iştah açıcı..
Ellerine sağlık.
Sevgiler:).
aslı
offf, o nasıl bir görüntü, çikolata damlıyor resmen:)))
krizim tuttu yine, ellerine sağlık:)
Yorum Gönder