7 Eylül 2009 Pazartesi
Şeftali marmeladı
Aslında yapıp kış için saklamayı planlıyorum reçelleri. Plana sadık kalamayıp kış gelmeden bitiriyorum. Şu irade denen şey bana ne kadar da uzak.
Şeftali reçelini veya marmaladını kaymakla yemenizi tavsiye ederim.
1 kg şeftali
750 gr şeker
Yarım su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Yarım çay kaşığı tereyağı
Şeftalileri soyup rendeliyoruz
Şeker ve su ile karıştırıyoruz
Yarım çay kaşığı tereyağı ekliyoruz (fazla köpüklenmesini engelliyor)
Yarım saat kısık ateşte kaynatıyoruz
Limao suyunu ekleyip kuru bir kavanoza doldurup ters çeviriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Canım ağıztadıyla yresiniz inşlh.. ellerine sağlık...
teşekkürler bu güzel tarif için..
Yorum Gönder