2 Eylül 2009 Çarşamba
Antrikot, pilav ve püre
Antrikot
3 parça antrikot ikiye bölünmüş
1 çorba kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Tuz, kekik, pulbiber
Sıvıyağı, salçayı ve suyu düdüklü tencerede karıştırıyoruz
Antrikotları ekleyip tuzunu ve baharatını ayarlıyoruz
Düdüklü tencerede pişiriyoruz (benim düdüklüde 20 dakikada pişti)
Pilav
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
Pirinci yıkayıp ılık suda bekletiyoruz
Suyunu süzüp tel tel olnucaya dek yağda kavuruyoruz
Tuzu ve 3 su bardağı kaynar suyu ekleyip pişiriyoruz
(Ben suyunu tam çekmeden altını kapatıyorum demlenirken kalan suyu çekiyor)
Patates püresi
Patates püresini ölçerek yapmadım
İstediğiniz kadar patatesi haşlayıp eziyoruz
1-2 kaşık tereyağ tuz ve karabiber ekliyoruz
Kıvamı bulana kadar süt ekliyip karıştırıyoruz
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Mmmm lokum gibi pişmiş belli elleri
ne sağlık canım öpüyorum...
Hımm ellerine sağlık canım müthiş üçlü:)
Ben sahsen antrikotun yanina patates puresi yada sadece pilav ile servis yapardim. Ama ikisi de cok guzel yakisiyor :) Ellerine saglik.
Yorum Gönder