8 Eylül 2009 Salı
Etli nohut yemeği
2 su bardağı nohut
1 soğan
300 gr dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Nohutu geceden suya bırakıyoruz
Etleri üzerine geçecek kadar su ilavesiyle haşlıyoruz
Et haşlandıktan sonra eti çıkartıp suyunu posasının çökmesi için dinlendiriyoruz
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz
Salçayı ekleyip karıştırıyoruz
Eti, nohutu ve süzülmüş et suyunu ilave ediyoruz
Yemekle yüzeyüz gelecek şekilde su ilave ediyoruz
Tuzunu ve baharatını ekleyip pişiriyoruz.
(Düdüklü tencerede 15 dakika pişirdim.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
eline sağlık canım.sevgiler.
Canım ellerine sağlık çok severim hele böyle etli olunca öpüyorum...
En sevdiğim yemeklerin başını çekiyor ellerine sağlık canım...
Aaa bende yaptim etli nohut! Cok severim! Nohut yenmez mi yaa:)
Ellerine saglik!
Yorum Gönder