24 Eylül 2009 Perşembe
Kakaolu şekerpare
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı şeker
2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Önce şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu 5-10 dakika kaynatıp limonu sıkıyoruz
Margarine diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye diziyoruz
180 derece önceden ısınmış fırında pişiriyoruz
Fırından çıkarınca soğuk şerbeti döküp başka bir tepsiyle üzerini kapatıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
değişikmiş, tadı nasıl acaba;) enfes görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım......
tadı fena değil bence birdahakine unu azaltıcam biraz sert geldi bana
kakaolu ıslka kurabiyenin irmiklisi süper bir lezzet bence
ellerine sağlık
sevvgiler
Yorum Gönder