23 Eylül 2009 Çarşamba
Baklava yufkasıyla ıspanaklı börek
Korka korka yaptım ama çok nefis oluyor. Sadece yufkalara sürülen yağ miktarına dikkat etmek lazım. Yufkalar yağı emmediği için fazla olursa ağır gelebilir.
Yarım kg baklava yufkası (tam bir tepsi çıkıyor)
1 kg ıspanak
300 gr böreklik peynir
1 soğan
Sıvıyağ su karışımı
Yumurta sarısı
Tuz
Ispanağı yıkayıp süzdürüyoruz
Yapraklarını doğruyoruz
Soğanı ince kıyıp 1-2 çorba kaşığı yağda çeviriyoruz
Ispanağı ekleyip saldığı suyu çekene dek kavuruyoruz
Peynir tuzsuzsa tuz ilave ediyoruz
Ispanak soğuduktan sonra içine peyniri ufalıyoruz
Bir baklava yufkasını serip üzerine su-sıvıyağ karışımından fırçayla sürüyoruz
Tekrar üzerine baklava yufkasını serip aynı işlemi tekrarlıyoruz
Üçüncü baklava yufkasını serip tepsinizin boyuna göre dar veya geniş tarafına ıspanaklı içi döşüyoruz
Sıkıca rulo yapıp tepsiye diziyoruz
Bütün yufkalar bitince yumurta sarısını sürüp 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Canım ellerine sağlık kıyır kıyır oluyor öpüyorum...
Yorum Gönder