16 Eylül 2009 Çarşamba

Fırında patlıcan yemeği




Fikrimce yemekler fırında pişince daha lezzetli oluyor.

5 patlıcan
300 gr kuşbaşı et
4 domates
6-7 Sivri biber
8-10 arpacık soğan
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı salça
Tuz
Pulbiber

Eti haşlıyoruz
Patlıcanları alacalı soyup doğruyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz
Domatesleri ve biberleri doğruyoruz
Arpacık soğanlarla beraber hepsini tepside karıştırıyoruz
Salçayı yağda biraz kavurup 2 su bardağı kaynar su ekliyoruz
Tuzunu ve pulbiberi ekleyip yemeğin üzerine gezdiriyoruz
Arada bir karıştırarak 200 derecede pişiriyoruz
Afiyet olsun.

1 yorum:

derya dedi ki...

canım ellerine sağlık harika olmuş patlıcanın her halini çok severim öpüyorum...

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin