16 Eylül 2009 Çarşamba
Fırında patlıcan yemeği
Fikrimce yemekler fırında pişince daha lezzetli oluyor.
5 patlıcan
300 gr kuşbaşı et
4 domates
6-7 Sivri biber
8-10 arpacık soğan
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı salça
Tuz
Pulbiber
Eti haşlıyoruz
Patlıcanları alacalı soyup doğruyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz
Domatesleri ve biberleri doğruyoruz
Arpacık soğanlarla beraber hepsini tepside karıştırıyoruz
Salçayı yağda biraz kavurup 2 su bardağı kaynar su ekliyoruz
Tuzunu ve pulbiberi ekleyip yemeğin üzerine gezdiriyoruz
Arada bir karıştırarak 200 derecede pişiriyoruz
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
canım ellerine sağlık harika olmuş patlıcanın her halini çok severim öpüyorum...
Yorum Gönder