11 Ağustos 2009 Salı
Tas kebabı
6 patates
300 gr kuşbaşı dana eti
15 adet arpacık soğan
3 domates
1 havuç
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Pulbiber
Kuşbaşı etleri 2 su bardağı suyla düdüklüde haşlıyoruz
Haşlanan etleri sudan alıp suyu ayrı bir kapta bekletiyoruz (tortusunun çökmesi için)
Patatesleri dörde bölüyoruz, hacucu halka doğruyoruz
Domatesleri yemeklik doğruyoruz
Sıvı yağı düdüklüye alıp domatesleri ve salçayı ekleyip kavuruyoruz
Eti, patatesi,havucu ve arpacık soğanları ekliyoruz
Tuzunu ve pulbiberini ayarlıyoruz
Etsuyunu katıyoruz malzemeyle yüzeyüz gelecek şekilde su ilavesi ile pişiriyoruz
Not: Benim düdüklüm Tefal marka etler 15 sebzeler 5 dakikada pişiyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
yanında cacık pilav hımm :))
Yemeğiniz çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Yorum Gönder