11 Ağustos 2009 Salı

Tas kebabı



6 patates
300 gr kuşbaşı dana eti
15 adet arpacık soğan
3 domates
1 havuç
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Pulbiber

Kuşbaşı etleri 2 su bardağı suyla düdüklüde haşlıyoruz
Haşlanan etleri sudan alıp suyu ayrı bir kapta bekletiyoruz (tortusunun çökmesi için)
Patatesleri dörde bölüyoruz, hacucu halka doğruyoruz
Domatesleri yemeklik doğruyoruz
Sıvı yağı düdüklüye alıp domatesleri ve salçayı ekleyip kavuruyoruz
Eti, patatesi,havucu ve arpacık soğanları ekliyoruz
Tuzunu ve pulbiberini ayarlıyoruz
Etsuyunu katıyoruz malzemeyle yüzeyüz gelecek şekilde su ilavesi ile pişiriyoruz
Not: Benim düdüklüm Tefal marka etler 15 sebzeler 5 dakikada pişiyor.

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

yanında cacık pilav hımm :))

DÜDÜKLÜ TENCERE dedi ki...

Yemeğiniz çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin