10 Ağustos 2009 Pazartesi

Halley pasta





Çok pratik bir tarif. Yalnız krema olmadığı için çikolataya tereyağı kattım ama tavsiye etmiyorum. Donduğu için ve içi de yumuşak olunca kesmesi zor oluyor.

10 adet Halley bisküvi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı damla çikolata
200 gr çikolata
Yarım paket krema

Krem şantiyi sütle çırpıp hazırlıyoruz
Küçük doğradığımız bisküvilerle ve damla çikolatayla karıştırıyoruz
Streç folyo ile kapladığımız kalıba döküp buzlukta donduruyoruz
Kremayı ısıtıyoruz
Çikolatayı kıyıp ısıttığımız kremayı üzerine döküyoruz
Çikolata eriyene dek karıştırıyoruz
Dolaptan çıkartığımız pastayı çikolata ile kaplıyoruz
Afiyet olsun

3 yorum:

ALEYNA dedi ki...

elinize sağlık.bende yağmıştım biekez.sevgiler

yeşim (yetur) dedi ki...

eline yüreğine sağlık canım çok güzel görünüyor...sevgiler...

pembe tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika bir pasta ...
Mutlaka deneyeceğim...

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin