27 Temmuz 2009 Pazartesi

Hareli kek




İdil (yiyen kullardanmış gibi) keki koparmaya çalışırken hem elini yaktı hem keki çatlattı. Genelde 18 cm lik kalıpta yüksekliği tam geliyor bu sefer büyük kalıpta yaptım biraz ince oldu.

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao

Yumurta ve şekeri kabarana dek çırpıyoruz
Çırpmaya devam ederek sıvı yağı, sütü ve vanilyayı ekliyoruz
2 su bardağı unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz
Hamurun yarısını ayırarak kakaoyla karıştırıyoruz
18 cm lik kalıbı yağlayıp un serpiyoruz
1 kahve ficanı sade hamuru kalıbın tam ortasına döküyoruz
1 kahve fincanı kakaolu hamurdan alıp kalıba döktüğümüz sade hamurun tam ortasına döküyoruz
Hamur bitene kadar sırayla bu işleme devam ediyoruz
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
(artık ilk 20 dakika kimse fırının kapağını açmıyordur ve kürdan testi yapmadan kekini fırında çıkarmıyordur diye tahmin ediyorum)

2 yorum:

birdutmasali dedi ki...

ELELRİNE SAĞLIK CANIM..
BENDE DAİMA TEK KİŞİLİK YAPARIM..
AFİYETLER OLSUN.. SVGLR

otomatikkepce dedi ki...

Nunu ziyaretin için teşekkür ederim

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin