27 Temmuz 2009 Pazartesi

Etli taze fasülye



1 kg fasülye
250 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 büyük soğan
4 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber

Eti düdüklüde üzerine geçecek kadar su koyarak haşladım
Haşlanan etin suyunu süzerek posasını attım (Et suyunu ayırdım)
Fasülyeleri büyüklüğüne göre iki veya üçe böldüm
Soğanı yemeklik doğrayarak sıvı yağda çevirdim
Salçayı ve doğranmış domatesleri ekledim
Haşlanmış eti ekledim
Ayıklanmış ve doğranmış fasülyeyi tuzunu ve pulbiberi ekledim
Kalan et suyunu ve fasülyelerin yarısına gelecek kadar kayrar su ekledim
20 dakika düdüklü tenerede pişirdim
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin