10 Haziran 2009 Çarşamba

Tavuklu mantar sote



Malzemeler:

1 paket mantar (galiba 500 gr)
Yarım tavuk göğsü
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 soğan
3 çorba kaşığı domates püresi
2 sivri biber
1 küçük havuç
Tuz, kırmızı biber

Yapılışı:

Yağı tencereye alıyoruz
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz
Domates püresini ekliyoruz
Havucu ve sivri biberleri halka halka doğrayıp biraz kavuruyoruz
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp rengi beyazlaşıncaya kadar kavuruyoruz
Mantarları ekliyoruz (büyüklerini doğruyoruz)
Tavuklar pişince suyunuda çekince tamamdır
Su eklemiyoruz çünkü mantar çok su salıyor.

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin