17 Haziran 2009 Çarşamba

Midye dolması



Tarif Meliha teyzeden.

Malzemeler:

50 midye
4 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
5 adet iri soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü

Yapılışı:

Soğanlar doğranır (rendelenmez)
Tencereye zeytinyağı, soğan, pirinç, fıstık konur fıstıklar kızarana dek kavrulur
Tarçın, yenibahar, tuz ve şekeri konur
2 bardak su eklenerek suyunu çekene dek kısık ateşte pişirilir
Midyelerin üzeri temizlenir
Midyeler iyice açılarak kasının yırtılması sağlanır
Hazırlanan iç midyelere doldurulur
Midyeler kapatılarak tencereye dizilir
2 bardak su koyularak 40 dakika kadar pişirilir
Limon dilimleriyle servis yapılır
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin