17 Haziran 2009 Çarşamba
Midye dolması
Tarif Meliha teyzeden.
Malzemeler:
50 midye
4 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
5 adet iri soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Yapılışı:
Soğanlar doğranır (rendelenmez)
Tencereye zeytinyağı, soğan, pirinç, fıstık konur fıstıklar kızarana dek kavrulur
Tarçın, yenibahar, tuz ve şekeri konur
2 bardak su eklenerek suyunu çekene dek kısık ateşte pişirilir
Midyelerin üzeri temizlenir
Midyeler iyice açılarak kasının yırtılması sağlanır
Hazırlanan iç midyelere doldurulur
Midyeler kapatılarak tencereye dizilir
2 bardak su koyularak 40 dakika kadar pişirilir
Limon dilimleriyle servis yapılır
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder