
Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
2 bardak şeker
2 bardak su
1 lt süt
2 yemek kaşığı margarin
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı buğday veya mısır nişastası
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için hazır çikolata sosu
Yapılışı:
2 pardak şekeri kahverengi olana dek eritiyoruz
2 bardak kaynar suyu dikkatlice şekerin üzerine boşaltıp şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatıyoruz
Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine şekerli suyu gezdiriyoruz
2 yemek kaşığı margarini eritip un ve nişastayı biraz kavuruyoruz
1 litre sütü ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz
Muhallebi koyulaşınca vanilyayı ekleyip mikserler 15 dakika çırpıyoruz
Muhalebiyi etimeklerin üzerine döküyoruz
Çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayıp muhalebinin üzerine döküyoruz.
istediğimiz gibi süsleyip,buzdolabında soğutuyoruz.

2 yorum:
ETİMEK TATLISINI ÇOK SEVERİM.AMA HİÇ BU ŞEKİLDE ÜZERİ ÇİKOLATA SOSOLU YAPMAMIŞTIM İYİ BİR FİKİR.
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER
Neşe merhaba çikolata sosuyla tadı profiterole benziyor tavsiye ederim
sevgiler
Yorum Gönder