15 Haziran 2009 Pazartesi

Etimek tatlısı



Malzemeler:

1 paket tuzsuz etimek
2 bardak şeker
2 bardak su
1 lt süt
2 yemek kaşığı margarin
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı buğday veya mısır nişastası
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için hazır çikolata sosu

Yapılışı:

2 pardak şekeri kahverengi olana dek eritiyoruz
2 bardak kaynar suyu dikkatlice şekerin üzerine boşaltıp şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatıyoruz
Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine şekerli suyu gezdiriyoruz
2 yemek kaşığı margarini eritip un ve nişastayı biraz kavuruyoruz
1 litre sütü ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz
Muhallebi koyulaşınca vanilyayı ekleyip mikserler 15 dakika çırpıyoruz
Muhalebiyi etimeklerin üzerine döküyoruz
Çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayıp muhalebinin üzerine döküyoruz.
istediğimiz gibi süsleyip,buzdolabında soğutuyoruz.

2 yorum:

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

ETİMEK TATLISINI ÇOK SEVERİM.AMA HİÇ BU ŞEKİLDE ÜZERİ ÇİKOLATA SOSOLU YAPMAMIŞTIM İYİ BİR FİKİR.
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER

otomatikkepce dedi ki...

Neşe merhaba çikolata sosuyla tadı profiterole benziyor tavsiye ederim
sevgiler

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin