29 Mayıs 2009 Cuma

Bezelye yemeği



İdil'in favori yemeği pilav yanında bezelye. Eminönünde Kuru Kahveci Mehmet Efendinin olduğu sokakta bir satıcı 1,5 kg'lık poşetler hazırlamış küçük bir sandığın üzerine dizmiş iç bezelyeyi 5 TL'den satıyordu. Değil beş on olsada alırdım. Hem taze hem ayıklanmış. Yarım kilosunu pişirdim geri kalını buzluğa attım.

Malzemeler

1 çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates püresi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 patates
1 havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım kilo bezelye

Yapılışı

Sıvıyağı tencereye aktarıyoruz. Soğanı yemeklik, havucu ince halka şeklinde doğrayıp soğan pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Domates püresi ve biber salçasını ekleyip karıştırıyoruz. Küp şeklinde doğradığımız patatesi ve bezelyeyi katıp üzerine yüze yüz gelecek şekilde su ekleyip bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Hatice dedi ki...

merhaba Hülya öncelikle ziyaretin için çok teşekkür ederim, bu sayede blogunla tanışmış oldum:) blogun hayırlı olsun, kızının yeni yaşını da kutlarım, sağlıklı, başarılı, mutlu bir ömür dilerim.
katmer poğaça ile ilgili olarak, tarifi deneyip tabiki yayınlayabilirsin, çok da mutlu olurum, inşallah beğenirsin:)
şimdiden kolay gelsin...
sevgiler...

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin