26 Mayıs 2009 Salı

Kısır




Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme)
1 çorba kaşığı biber salçası (tepeleme)
1 kuru soğan
8-10 dal taze soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 limonun suyu

Yapılışı

2 su bardağı ince bulguru kapaklı geniş bir kaba aktarıyoruz. Aynı büyüklükte bardakla ölçtüğümüz suyu kaynatıp içinde salçaları ve tuzu eritiyoruz. Salçalı karışımı bulgurun üzerine döküp karıştırıp demlenmesi için yarım saat kadar kapağını kapatarak bir kenara alıyoruz. Bulgur demlenirken kuru soğanı, maydanozu ve yeşil soğanı doğruyoruz. Demlenen bulgura kırmızı ve kara biberi ekleyip karıştırıyoruz. daha sonra zeytinyağını ve limon suyunu ekliyoruz. En son maydanozu ve soğanları ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. Domates ve salatalıkla veya yeşillikle süsleyebilirsiniz. Ben süsleme işini abartmışım nerdeyse kısır görünmüyor:))
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin