10 Eylül 2020 Perşembe
Baklava yufkasıyla peynirli, muska börek
Baklava yufkası
Peynir
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine yumurta sarısı
1 baklava yufkasını serip, karışımla hafifçe ıslatıyoruz
Yufkayı 4 parmak eninde katlayın kat yerini tekrar ıslatıyoruz
Aynı işlemi tekrarlıyoruz
Bu şekilde yufkayı üç veya dört kere katlıyoruz
4 parmak eninde yufkanın ucuna peynir koyup muska şeklinde katlıyoruz
Ucundan fazla gelen kızımları kesebilirsiniz
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder