10 Eylül 2020 Perşembe

Baklava yufkasıyla peynirli, muska börek



Baklava yufkası
Peynir
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine yumurta sarısı

1 baklava yufkasını serip, karışımla hafifçe ıslatıyoruz
Yufkayı 4 parmak eninde katlayın kat yerini tekrar ıslatıyoruz
Aynı işlemi tekrarlıyoruz
Bu şekilde yufkayı üç veya dört kere katlıyoruz
4 parmak eninde yufkanın ucuna peynir koyup muska şeklinde katlıyoruz
Ucundan fazla gelen kızımları kesebilirsiniz
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin