13 Eylül 2011 Salı

Yoğurtlu kabak



4-5 kabak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Yarım kg yoğurt
3 diş sarımsak
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Pul biber
Tuz

Kabaklar soyulup kibrip çöpü şeklinde biraz daha kalın doğranır.
Geniş bir tavaya sıvıyağ eklenip kabaklar yumuşayıncaya dek sotelenir
Yumuşayan kabaklara dereotu eklenip servis tabağına alınır.
Sarımsak tuzla ezilip yoğurtla karıştırılır.
Kabakların üzeri yoğurtla kaplanır.
Sıvıyağ ısıtılıp pulbiber eklenir, yoğurdun üzerine gezdirilir.
afiyet olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

en güzel ve en hafif yemek.ellerine saglık.

lezzet sefasi dedi ki...

hafifi ve lezzetli gorunuyor
Ellerinize saglik
Sevgiler
Sefa

LeylaK dedi ki...

Merhaba...salata harika harika. Ayrıca müthiş besleyici görünüyor :) Ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin