14 Ocak 2011 Cuma

Dereotlu poğaça



Yarım paket margarin (125 gr)
1 adet yumurta
1 yumurta sarısı üzeri için
2 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım demet kıyılmış dereotu

İçine
Peynir

Yapılışı

Malzemeleri sırasıyla karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içi kadar açıp içine peyniri koyup kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun

2 yorum:

YEMEK VAKTİ dedi ki...

Canım ellerine sğalık.Dereotlu poğaça benmde favorim bu ara:)

mkp dedi ki...

ah ben severim bu poğaçayı.ama tereyağı veya zeytinyağıyla.elerine sağlık çok güzel görünüyor...

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin