27 Ekim 2010 Çarşamba

Kuru börülce yemeği




300 gr kuru börülce
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Pulbiber

Börülceler üzerini geçecek kadar suda geceden bekletilir
Yemeklik doğranan soğan sıvıyağda kavrulur
Salçalar eklenir karıştırılır
Suyu süzüler börülce eklenir
Tuzu ve pulbiberi ayarlanır
Üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su eklenir
Kısık ateşte börülceler yumuşayana dek pişirilir
(Düdüklü tencerede 20 dakika pişirdim)
Afiyet olsun.

3 yorum:

Bayram Kombesi dedi ki...

Borulceyi pek yapmam ama, bu gayet guzel gorunuyor, deneyelim bakalim.

yeşim dedi ki...

bizde salatası çok yapılıur.yemek olarakta gayet güzel görünüyor.eline sağlık canım.güzel bir gün diliyorum.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Annem kıymalısını bende sizin ki gibi zeytinyağlı yapıyorum çok ta seviyoruz ellerinize sağlık...

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin