30 Eylül 2010 Perşembe
İmam bayıldı
6-7 tane minik patlıcan
Her patlıcan için yarım soğan (soğan küçük olsun)
4 domates
5-6 sivri biber
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, pulbiber, karabiber
Patlıcanları tamamen soyup sap kısımlarını kopartmıyoruz
Tuzlu suda acısının çıkması için yarım saat bekletiyoruz
Patlıcanları kurulayıp, fırçayla her yerine zeytinyağı sürüp 200 derece fırında yumuşayıncaya dek tutuyoruz
Soğanları ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğruyoruz
Soğanları 1 kahve fincanı zeytinyağında sarartıyoruz
Domatesleri soyup tavla zarı iriliğinde doğruyoruz
Sivri biberlerin tohumlarını çıkartıp ufak doğruyoruz
Sarımsakları doğruyoruz
Domates, sivri biber, sarımsak ve baharatları soğana ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Patlıcanların içini kaşık yardımıyla açıyoruz
Pişen içi patlıcanlara pay ediyoruz
Patlıcanları fırın kabına yerleştiriyoruz
1 tatlı kaşığı salçayı 1 su bardağı suda çözüp fırın kabına döküyoruz
180 derecede fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz
Maydanozla süslüyoruz
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Canımmm ellerine sağlık bayılırım bu harika yemeğe sevgiler.
nefissss
ellerine sağlık
sevgiler
İmam bayılmı bende bayıldııııım:)patlıcanın her türlüsünü yiyen biri olarak ellerine sağlık diyorum :) (soğuk espri için özür dilerim )
eline sağlık canım nefis görünüyor.hayırlı cumalar,lezzet dolu hafta sonları diliyorum.sevgiler.
İmam bayıldıyı çok severim ama bu minik patlıcanlarla yapılınca çok daha hoşuma gitti görüntüsü:).
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler:).
aslı
selammmm,bloğunuzun ismi ilk dikkatimi çekti,ama ben bu yemeğide çok seviyorum,sevgiler...
ellerine sağlık, çok güzel görünüyor...
sevgiler...
Yorum Gönder