15 Temmuz 2010 Perşembe
Helvalı kek
Tamamen helvayı değerlendirmek için yapılmış bir kek. Helva tadı pek hissedilmiyor. Kakaolu kek havasında.
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pirinç unu
1 çorba kaşığı kokao tozu
150 gr kadar yaz helvası
1 paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Fırın 180 derecede ısıtmaya başlayın
Yumurta ve şeker 3 dk çılpılır
Sıvıyağ ve süt eklenir çılpılır
Toz malzemeler bir kapta elenerek karıştırılır
Yumurtalı karışıma eklenir
Helva çatalla ezilerek hamura eklenir ve tamamen karışana dek çırpılır
Hamur, yağlanıp unlanmış kalıba boşaltılır
Batırdığınız kürdan temiz çıkana dek 45-50 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
eee o zaman özellikle helva alıp yapılmaya değmez bu kek öylemi yani bu tarife helva koysakta olurr koymasakta ??
ellerine sağlık
Aynen öyle Aylin. Baktım helva çöpe gidecek keke koyayım bari dedim. Belki vanilya koymasam tadı daha baskın olabilirdi.
Evdeki helvayi degerlendirmek icin guzel bir dusunce, ellerine saglik. Sevgiyle kal.
elinize sağlık..
Yorum Gönder