25 Şubat 2010 Perşembe

Yumurtalı kabak




2 kabak
1 küçük soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, pulbiber

Soğanı ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğruyoruz
2 kabağı soyup 1 mm kalınlığında halka halka doğruyoruz
Tavada salçayı sıvıyağda biraz kavuruyoruz
Soğanı ve kabakları ekleyip kabaklar yumuşayıncaya dek soteliyoruz
2 yumurtayı tuzla çırpıp kabakların üzerine gezdirip çok az karıştırıyoruz
Yumurtalar pişene kadar ocakta tutuyoruz
Yoğurla servis edilebilir
Afiyet olsun.

2 yorum:

Eylem dedi ki...

kabaklı omlet olmuş.ellerine saglık.

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm değişikmiş ellerine sağlık hayırlı cumalar...

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin