17 Şubat 2010 Çarşamba

Mercimekli, patatesli bulgur pilavı



1 su bardağı bulgur
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 patates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, pulbiber
2 su bardağı kaynar su

Yeşil mercimeği haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Bulguru yıkıyoruz.
Patatesi tavla zarından biraz daha iri doğruyoruz.
1 soğanı yemekli doğrayıp yağda kavuruyoruz.
Salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
Bulguru ekleyip bir iki dakika kavuruyoruz.
Yeşil mercimeği ve patatesi ekliyoruz.
Tuzunu ve pulbiberi katıp karıştırıyoruz.
2 su bardağı kaynar suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

ALEYNA dedi ki...

elnize sağlık.hem sağlıklı hemde lezzetli bir yemek.iyi günler dilerim.sevgilerimle:)

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin