6 Ocak 2010 Çarşamba

Humus -2



2 su bardağı nohut
3/4 su bardağı tahin
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Nohutun haşlama suyu
100 gr çemensiz pastırma

Nohutu üzerini aşacak kadar suya koyup 8-10 saat bekletiyoruz
Suyunu süzüp, tekrar üzerini 2 parmak aşacak kadar su koyup iyice haşlıyoruz
(yemeklik değil daha fazla haşlıyoruz kolay ezilmesi için)
Nohutların kabuklarını ayıklayıp eziyoruz
Üzerine tahin, toz biber, kimyon, tuz, limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz
Kıvamı koyu gelirse nohutun haşlama suyundan ekliyoruz
Yarım çay bardağı zeytinyağını tavada ısıtıp altını kapıyoruz
Pul biber ve doğradığımız pastırmayı yağa ekleyip karıştırıyoruz
Servis tabağına aldığımız humusun üzerine pastırmayı yayıyoruz
Afiyet olsun.

3 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

çok severim ellerine sağlık...

nohut oda dedi ki...

ben bu humusu sevemedım pek yemek ayırmam,degısık tatlara acıgım ama bununla aram yok
elıne sağlık senın sen bana bakma..

otomatikkepce dedi ki...

Pembiş teşekkür ederim

Nohut oda'ım ben de pek sevme misafirlere yaptım pastırmalı nasıl oluyormuş diye tatdım sadece ama humusun müptelası çoktur

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin