Tatlıyı kayınvalidem yaptı. Ellerine sağlık. Herhalde kabak tatlısı yapmanın en zor yanı kabağı doğramak ve soymak. Gerçi artık soyulup doğranmışı da satılıyor.
Malzemeler:
Balkabağı(soyulmuş ve dilimlenmiş)
Şeker
Dövülmüş ceviz içi
İsdediğiniz kadar kabağı tencereye diziyorsunuz
Üzerini kapatacak kadar toz şeker döküyorsunuz
Kısık ateşte kabak istediğiniz kıvama gelene dek pişiriyorsunuz
Soğuyunca cevizle süslüyorsunuz
Afiyet olsun.
4 yorum:
Haklısınız en zor kabagı soyup dogramak, enfes görünüyor,kayın valideyin ellerine saglık.
kayınvalideciğinin elerine sağlık canım....
Yaaa, bugün açalım bakalım kabak mevsimini. Azıcık limon da sıkmaz mı kayınvalide, hani indirmeye yakın?
Geç kalmışsınız. Cumartesi günü tam mutfak camımın önünde koca bir kamyon kabak satıldı.Kayınvalidem limon sıkmamış lazım aslında şerbeti hafifletiyor.
Yorum Gönder