16 Aralık 2009 Çarşamba

Yalancı mantı




Son zamanlarda tembellikten hazıra konuyorum. Bu tarifte Mine'den.

200 gr kıyma
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
4 yufka
Yarım kg yoğurt
2 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4 diş sarımsak


Kıymayı soğanla kavurup kıyılmış maydanozu ve baharatını katıp karıştırıyoruz
Yufkaları ikiye bölüp harcı geniş tarafına yayıp sarıyoruz
Yepsiye diziyoruz
Üzerine 1 çorba kaşığı yoğurtla çırptığımız yumurta sarısı sürüp 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz
200 derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz
Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırıp tuzunu ayarlıyoruz
Salçayı yağda bir miktar kavurup bir çay bardağı suyla 2-3 dakika kaynatıyoruz
Mantıları servis tabağına dizip üzerine önce yoğurt sonra salçalı sosu gezdiriyoruz
Afiyet olsun.

1 yorum:

Eylem dedi ki...

bence yalancı yapılan herşey aslını andırdıgı için çok güzel oluyor.ellerne saglık.

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin