5 Kasım 2009 Perşembe

Çılbır




Çok pratik ve lezzetli bir yemek. İnternette ıspanaklısı, kıymalısı, salçalısı pek çok şekilde yapıldığını gördüm. Özellikle ıspanaklısını denemeyi düşünüyorum.

3 yumurta
5 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Pulbiber, nane, tuz

Tencerede suyu kaynatıp tuzunu ayarlıyoruz
Ocağın altını kısıp yumurtaları yavaşça suya bırakıyoruz
Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırıyoruz
Yumurta sarısının üzerinde beyaz tabaka oluşunca süzerek alıp tabağa aktarıyoruz
Sıvıyağı kızdırıp ocağı kapatıyoruz. Nane ve pulbiberi yağa atıyoruz
Yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra biberli yağı gezdiriyoruz
Afiyet olsun.

1 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Çok severim ya ben bunu ellerine sağlık canım...

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin