5 Ekim 2009 Pazartesi

Pastane poğaçası




Tarif kırkfırınekmek sitesinden. Gerçekten tam bir pastahane poğaçası. 3 su bardağı un kullandım. Onun dışında tarif aynı. Tam 12 adet poğaça çıkıyor.

3 su bardağı un
1 yumurta
3/4 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1/3 küp yaşmaya
1/4 tatlı kaşığı mahlep
150 gr yumuşak margarin
1/4 su bardağı suğuk su
1/2 su bardağı ezilmiş peynir
Üzeri için 1 yumurta sarısı

Unu, tuzu, şekeri, mahlebi ve ufaladığınız mayayı geniş bir kapa alın
Suyu, yağı ve yumurtayı ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun
Ilık bir yerde hamuru 1 saat mayalandırın
Hamuru 12 bezeye ayırın
Bezelere hafif bastırıp peyniri koyun
Ayzını yapıştırmadan kapayın
Elinizin ayasıyla ağız kısmından daha geriye bastırın
Poğaçaları 30 dk dinlendirin
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirin
Afiyet olsun.

1 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika görünüyor afiyet olsun...

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin