1 Ekim 2009 Perşembe

Ispanaklı börek




Bence davul fırında börekler daha güzel pişiyor ve daha yumuşak oluyor.
6 yufka davul fırın tepsisine göre ideal normal fırın tepsilerinde kalın olabilir.

6 yufka
1 kg ıspanak
300 gr kaşar beynir
1 soğan
Tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağu süt
Yarım su bardağı sıvı yağ


Ispanağın yapraklarını çok ince doğruyoruz
Peynirin tuzunu göz önünde bulundurarak tuz ilave edip ıspanağı iyice yoğuruyoruz
Soğanı mümkün olduğunca küçük doğruyoruz
Kaşar peyniri rendeliyoruz soğanla birlikte ıspanağa ekleyip karıştırıyoruz
Yoğurdu, sütü ve sıyıyağı bir kapta karıştırıyoruz
Yufkaları arasına yoğurtlu kaşışımdan sürerek tepsiye döşüyoruz
Üçüncü yufkaya gelince ıspanağı araya yayıyoruz
Geriye kalan üç yuklayıda aralarına yoğurtlu karışımı sürerek döşüyoruz
En son yufkayı tepsiden taşacak şekilde serip fazla kısımları böreğin altına kıvırıyoruz (bilmem anlatabildim mi)
Arta kalan yoğurtlu karışıma bir yumurta sarısı ekleyip böreğe sürüyoruz
Piştikten sonra kolay dilimlenmesi için uzunlamasına kesip 200 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

cok severim. nefis görünüyor, ellerine saglik. sevgiler.

Pembe Tatlar dedi ki...

Annemde hep davul fırın ve bu tepside yapar böreği...
Ellerine sağlık canım nefiss gözüküyor..

Unknown dedi ki...

Sıcak sıcak yemesi süper olur ellerine sağlık canım öptüm...

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin