12 Ağustos 2009 Çarşamba

Kabaklı kek





Tarifi portakalagacından. Hala denemediyseniz mutlaka deneyin. Çok lezzetli yumuşacık bir kek oluyor.
Tarifin aslı için Hatice'nin sitesine bakabilirsiniz. Çok değiştirmedim ama yinede yaptığım şekliyle aktarıyorum.

2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı toz şeker
125gr margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
Yarım su bardağı süt + 1 yemek kaşığı limon suyu karışımı
2 su bardağı rendelenmiş kabak
1 su bardağı damla çikolata
yarım su bardağı ceviz içi


Öncelikle yarım su bardağı ılık süte 1 çorba kaşığı limon suyunu karıştırıyoruz

Fırını 175C'ye getirin
Orta boy dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp, unlayın
Un, kakao, karbonat ve tuzu orta boy bir kaba eleyin
Ayrı bir kabın içinde şeker, katı yağ ve sıvı yağı çırpın
Yumurtaları teker teker karıştırarak ekleyin
Vanilyayı ekleyin
Unlu karışım ile limonlu sütü 3 seferde ekleyin. (un-süt-un-süt-un)
Kabak rendesini ve damla çikolatanın yarısını ilave edip karıştırın
Karışımı kalıba dökün
Üzerine damla çikolata ve ceviz içi serpin
50 dakika pişirip kalıbın içinde soğumasını sağlayın. (fırından ilk çıktığında çok yumuşak oluyor)

Afiyet olsun.

1 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Değişikmiş ellerine sağlık canım...

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin