22 Temmuz 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı biber dolması (fırınlanmış)



Malzemeler:
12 adet dolmalık biber
Yarım su bardağı zeytinyağı
5 soğan
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
2 kesme şeker
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı karabiber
1 demet kıyılmış maydanoz
Yarım limon
3 domates

Yapılışı:

Soğanları yemeklik dorayıp zeytin yağında kavuruyoruz
2 su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanlara ekliyoruz iyice kavuruyoruz
Baharatları, 1 domatesin rendesini ekleyip karıştırıyoruz
En son kıyılmış maydanozu ve yarım limonun suyunu ekleyip karışırıyoruz kısık ateşte suyunu çektiriyoruz
İçi temizlenmiş, yıkanmış biberleri bastırmadan pirinçler içinde gevşek kalacak şekilde 1 cm kadar boşluk bırakarak dolduruyoruz (ben biberleri alttan bıçakla deliyorum)
Kalan 2 domatesten biberlere kapak kesip yerleştiriyoruz
Dolmaları yayvan bir tencereye dizip dolmaların yarısına gelecek kadar kaynar su koyuyoruz
Orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Pişen dolmaları fırına dayanıklı bir kaba dizip çok azda suyundan koyarak 200 derecede üzerleri kızarana kadar fırınlıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin